Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стівен Спілберг взяв на себе провину за демонізацію і вбивства акул

Важливо

Стівен Спілберг, творець культового трилера “Щелепи”, по-новому оцінив свою відому роботу. Режисер зізнався, що шкодує про наслідки своєї франшизи для морських тварин.

Про це розповідає Guardian.

Відповідаючи на запитання радіоведучої Лорен Лаверн, 75-річний кінорежисер визнав, що трилер “Щелепи”, знятий за однойменним романом Пітера Бенчлі, сприяв створенню негативного іміджу акул, нагнітанню страху та жаху навколо цих мешканців морських глибин.

Фільм, який завоював “Оскар” у 1975 році, перебільшив загрозу відакул, демонізував їх і потенційно міг зробити свій внесок у швидке скорочення світової популяції цих риб, вважає Спілберг.

“Я досі щиро шкодую про винищення популяції акул, пов’язану з книгою та фільмом. Я дійсно дуже в цьому каюсь”, сказав Стівен Спілберг.

Результати масштабного дослідження 2021 року були опубліковані в журналі Nature. Воно демонструє: з початку 1970-х через надмірний вилов популяція океанських акул і скатів скоротилася на 71%.

Ведуча також запитала Спілберга, що він відчув, якби опинився біля берегів безлюдного острова серед акул.

“Це одна з речей, яких я дуже боюся. Я боюся не бути з’їденим акулою, а того, що акули розлютяться на мене за той ажіотаж, який піднявся навколо них серед цих божевільних рибалок-спортсменів після 1975 року”, — відповів кінематографіст.

Річард Дрейфус і Роберт Шоу в сцені з оскароносного фільму “Щелепи”. Фото – Universal/Allstar

Як повідомляло раніше BitukMedia, від частих контактів з людьми тигрові акули стають більшими та агресивнішими. Таких висновків дійшли бразильські та американські вчені, які спостерігали за ними на туристичному Тайгер-Біч на Багамах. Таку поведінку біологи пояснили ​​конкуренцією за їжу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі