Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нарешті додому – мама і дев’ятеро близнюків провели 19 місяців з лікарями

Важливо

Світова мама-рекордсменка Халіма Сіссе із африканської країни Малі провела у лікарні 19 місяців разом із дев’ятьма близнюками, яких народила за один раз. Лікарський догляд жінка отримувала у Марокко. 13 грудня жінку разом із дітьми лікарі відпустили додому.

Про це повідомляє BBC.

Діти Халіми встановили світовий рекорд Гіннеса – найбільше близнюків, які народилися одночасно і вижили. Вони з’явилися на світ у травні 2021-го. Халіма, якій зараз 27, вирушила до Марокко, аби здобути там більш кваліфіковану медичну допомогу.

П’ять дівчаток та чотири хлопчики народилися за допомогою кесаревого розтину. Під час цього Халіма ледь не померла від втрати крові, але повністю відновилася.

“Мені здавалося, що це якийсь нескінченний потік дітей”, – пригадує Халіма свої пологи. Вона була надто виснажена і не могла доглядати за дітьми спочатку, також у неї не було грудного молока.

Фото: Daily Mail

19 місяців після пологів жінка провела у лікарні Касабланки. Уряд Малі допомагав родині фінансово. Родина орендувала помешкання, отримуючи цілодобовий нагляд лікарів. Дітям треба було близько 100 підгузників щодня.

Батько – Абделькадер Арбі – каже, що на перший рік життя кожна дитина уже має власну особистість.

Mother Halima Cissé, 27 (right), and her husband Abdelkader Arby (left), 36, from Mali were on Tuesday preparing to meet family and friends in the country's capital Bamako, and they will then head on to Timbuktu.
Фото: Daily Mail.

“У всіх різний характер. Хтось тихий, а хтось багато шумить і плаче. Комусь потрібно, аби його постійно тримали на руках”, – розповідає чоловік.

Арбі каже, що родина стала дуже популярною на батьківщині і люди уже очікують побачити дітей на власні очі.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканська пара Рейчел та Філіп Ріджвей, які скористалися штучним заплідненням, стали батьками унікальних близнюків. Ембріони їхніх дітей Лідії та Тімоті були заморожені 30 років тому – це рекордний час. І вони майже ровесники своїх батьків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі