Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українському народу вручили премію Сахарова

Важливо

14 грудня українському народу вручили премію Сахарова За свободу думки в 2022 році. Її присудили у жовтні. Церемонія відбулася у Європарламенті.

Про це повідомляє НВ.

Лауреатом премії Сахарова цього року став  “хоробрий народ України” в особі президента, обраних лідерів і громадянського суспільства.

Серед присутніх у залі Європарламенту українців була парамедик “Тайра” Юлія Паєвська та голова Центру політичних студій “Доктрина” Ярослав Божко.

Сьогодні під час вручення перед Європарламентом через відео-зв’язок виступив Володимир Зеленський.

“Треба діяти вже зараз, не чекаючи закінчення війни, щоб притягнути до відповідальності всіх, хто її розвʼязав, і щоб не допустити будь-якого повторення агресії”, – сказав Зеленський.

“Знищені Росією міста й села, зруйновані долі, розбиті та розстріляні життя мають бути відображені у вироках не лише тим, хто безпосередньо все це вчинив, а й у вироках тим, хто організував і розпочав цю агресію”, – наголосив президент України.

Як повідомляло BitukMedia, 10 грудня у столиці Норвегії Ослo відбулося вручення Нобелівської премії миру. Від Україн її отримав Центр громадянських свобод – і це перші в історії незалежної України, хто отримав таку нагороду. Її отримала голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі