Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чотирилапі геймери: стартап розробив гру для літніх собак (ВІДЕО)

Важливо

Гонконгський стартап Joipaw розробив серію комп’ютерних ігор, призначених спеціально для собак. Подивіться, як волохаті захоплені новою комп’ютерною грою! Їх просто не відірвати від сенсорного екрана, в який вони тицяють носом, “вбиваючи” кротів. Гру вигадали для літніх домашніх улюбленців.

Про це розповідає The Daily Mail.

На створення “собачих” відеоігор розробника Дерсіма Авдара надихнув пес Кавет, якого вони з дружиною взяли з притулку у травні 2021 року. Кавет – дуже активний собака, він обожнює грати, і йому швидко набридли традиційні собачі іграшки. Особливо сильно нудьгував, коли залишався вдома сам, або коли господарі були зайняті і не могли з ним пограти.

Авдар дізнався про дослідження, проведене у Віденському університеті ветеринарної медицини. Воно показало, що відеоігри з сенсорним екраном здатні зупинити розвиток деменції у літніх собак, оскільки стимулюють роботу їхнього мозку. Ця інформація підштовхнула Авдара до розробки ігри для домашніх вихованців.

За словами чоловіка, він та його колеги вже протестували відеоігри на двох десятках собак різних порід. Спочатку собак тренують торкатися носом екрану, намазуючи його у потрібних місцях арахісовим маслом, а потім масло поступово видаляють.

Щоб пес зрозумів, що від нього хочуть, потрібні одна-дві півгодинні сесії. Але деякі особливо обдаровані волохаті геймери встигають навчитися грати лише за десять хвилин. Інтерес до гри підтримується ласощами, які собака отримує, якщо все робить правильно і може перейти на наступний, складніший рівень.

Найважче у цьому процесі — перехід від гри під керівництвом людини до самостійності. Але коли таке відбувається, це абсолютно магічний момент, “ви просто бачите, як в очах собаки спалахують вогники”, говорить Авдар.

Як повідомляло раніше BitukMedia, компанія Loyal, заснована в 2019 році американкою Селен Халіуа, готується до клінічних випробувань препаратів для подовження віку собак. Жінка сподівається, що вони допоможуть подовжити життя і людям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі