П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як працевлаштуватися у Польщі – пояснює речник Держінспекції праці

Важливо

Одразу після приїзду до Польщі на тривалий термін, треба отримати номер PESEL та відкрити банківський рахунок. Після цього можна шукати роботу.

Про це в інтерв’ю BitukMedia пояснив речник Державної інспекції праці Польщі Юліуш Глускі.

PESEL – це універсальна електронна система реєстру населення. Його можна отримати у органах місцевого самоврядування. Наприклад, у Варшаві це районні адміністрації – дільничних пунктах. Крім того, є можна отримати  його в спеціальних пунктах.

Крім того, треба відкрити рахунок у польському банку. У Польщі популярні телефонні додатки, де залогінившись через банківський рахунок, можна вирішити різноманітні питання.

Треба пам’ятати, що є недоброчесні роботодавці, які хочуть ошукати емігрантів. Тому краще звернутися до Державної інспекції праці, вони порекомендують сайти із перевіреними оголошеннями, наголошує Глускі.

“Є люди, які використовують готовність українців працювати тяжко. Україні повинні мати свідомість, щоб робити все, щоб працювати легально”, – каже чиновник.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнська письменниця та публічна інтелектуалка Оксана Забужко отримала у Польщі Премію міста Краків ім. Станіслава Вінценза. Її вручаються за видатні заслуги в популяризації культури Центрально-Східної Європи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі