Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Попри обстріли і блекаути – у Києві проведуть кінофестиваль “Молодість”

Важливо

1-7 грудня у київському кінотеатрі “Жовтень” проведуть 51-й Міжнародний кінофестиваль “Молодість”. Через війну організаторам довелося відмовитися від багатьох номінацій.

Про це повідомили організатори на пресконференції до початку 51-го КМКФ “Молодість”.

“Цей фестиваль відповідає меседжу про те, що культура живе та розвивається під час війни, що вона є частиною світової кінокультури”, – каже художній керівник фестивалю Андрій Халпахчі.

Також організатори хочуть допомогти глядачам переключитися із новин на серйозне кіно.

Халпахчі відзначив, що програму фестивалю довелося скоротити – відбувся головний міжнародний конкурс, організатори відмовилися від програм документального кіно, фільмів для дітей, а також від програми “Сонячний зайчик”.

Національний конкурс відбувся у німецькому Гамбурзі. За нього передбачені грошові призи – 100 тис. грн за кращий повний метр і 60 тисяч за короткометражний фільм. У Києві повторно нагородять лауреатів та проведуть позаконкурсні покази.

Міжнародне журі назве переможців фестивалю 3 грудня у Києві. Фільми будуть оцінювати гендиректор Українського інституту Володимир Шейко, фестивальна кураторка зі США Дорота Лех, філософ і журналіст Мішель Ельчанінофф й український продюсер фільмів і серіалів Олексій Терентьєв. Головою журі стане виконавча директорка Берлінале Маріетт Різенбек.

Переможців нагородять срібною позолоченою статуеткою оленя з діамантовими очима.

Із 4 до 7 грудня відбудуться “глядацькі дні”.

Українські повнометражні стрічки, представлені на конкурсі – “Будинок “Слово”” Тараса Томенка, “Я і Фелікс” Ірини Цілик, “Памфір” Дмитра Сухолиткого-Собчука, а також “Бачення метелика” Максима Наконечного. Також є шість фільмів із іншиї країн – Польщі, Пакистана, Бразилії та США.

Окремо організатори відзначають  “Покуть” Андрія Кокури та “З любов’ю, Лука” Вадислава Марисика. Їхнім режисерам – 18 років, і вони зняли фільми за власний кошт.

Як повідомляло BitukMedia, cтворений за підтримки українського Держкіно фільм “Клондайк” виборов п’ять нагород на фестивалі Antakya Film Festivali у Туреччині. Стрічка режисерки Марини Ер Горбач оповідає про родину, яка опинилася в російській окупації і стала свідками збиття борту МН17.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі