Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фільм про катастрофу МН17 здобув п’ять нагород на турецькому кінофестивалі

Важливо

Створений за підтримки українського Держкіно фільм “Клондайк” виборов п’ять нагород на фестивалі Antakya Film Festivali у Туреччині. Стрічка режисерки Марини Ер Горбач оповідає про родину, яка опинилася в російській окупації і стала свідками збиття борту МН17.

Про чергове міжнародне визнання фільму Держкіно повідомило на сторінці у Facebook.

“Клондайк” в межах Antakya Film Festivali здобув п‘ять нагород: найкращий фільм, найкраща режисура, найкращий оператор, найкращий монтаж і найкраща актриса”, – йдеться у повідомленні.

Фільм також номінували на “Оскар”. На фестивалі Sundance у США фільм отримав приз за кращу режисуру. На Берлінському фестивалі “Клондайк” отримав приз екуменічного журі. Видання Screen daily називає його розпачливим і комічним в одночас.

В українських кінотеатрах ще триває показ цієї стрічки. Сюжет розповідає про мешканку Донбаса Ірку, яка відмовляється виїхати після початку російської окупації 2014 року. Згодом її родина стає свідками збиття росіянами борту МН17 Малазійських авіаліній.

Як повідомляло раніше BitukMedia, короткометражка “Папині кросівки” перемогла на міжнародному кінофестивалі BEAST – International Film Festival у Португалії. Режисеркою та авторкою сценарію стрічки є Ольга Журба.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі