Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Обласний театр обладнав в укритті сцену та глядацьку залу

Важливо

У Луцьку Обласний музично-драматичний театр ім. Тараса Шевченка обладнав сцену та глядацьку залу у своєму підвалі. Перша благодійна вистава уже відбулася.

Про це повідомляє Волинська ОВА у Facebook.

В.о. директора театру Сергій Скулинець каже, що ідея “театру в укритті” виникла після того, як вистави доводилося переривати, аби разом з глядачами спуститися у сховище під час повітряної тривоги, або взагалі переносити.

“Тому виникла ідея створити театр в укритті. Тут були голі стіни, але ми все зробили власними силами. В цьому приміщенні безпечно, і театральне життя продовжуватиметься”, – каже Скулинець.

На зображенні може бути: 2 людини, люди грають на музичних інструментах, гітара та у приміщенні
Фото: Волинська ОВА/ Facebook

Перша вистава, яка відбулася у бомбосховищі, була благодійною – збирали кошти на автомобіль, рації та тепловізор для бійців 72-ої окремої механізованої бригади. Наприкінці листопада відбудеться вистава “Діалог зі снайпером”.

Як повідомляло BitukMedia, 16 липня в Ужгороді актори розбомбленого  Маріупольського драмтеатру зіграли свою першу виставу після трагедії. Вони показали п’єсу про Василя Стуса «Крик нації» на сцені Закарпатського обласного музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі