Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Не жертва!” – зірка фільму “Назад у майбутнє” отримав почесний “Оскар” (ВІДЕО)

Важливо

Актор Майкл Джей Фокс отримав премію імені Джина Гершолта на церемонії Governors Awards. Йому вручили нагороду Американської кіноакадемії, яку також називають почесним “Оскаром”. В такий спосіб виконавця ролі Марті Макфлая у трилогії “Назад у майбутнє” відзначили за внесок у боротьбу з хворобою Паркінсона.

Про це повідомляє Variety. 

Це перша нагорода, яку 61-річний актор Майкл Джей Фокс одержав від Американської кіноакадемії.

Почесний “Оскар” дають не за конкретний фільм, а за загальний внесок у мистецтво кінематографа. Фонд, організований Майклом Джеєм Фоксом, зібрав понад мільярд доларів задля досягнення своєї мети — вивчення хвороби Паркінсона для боротьби з нею.

Нагороду Майклу Джею Фоксу на церемонії Governors Awards, організованої Американською кіноакадемією, вручив його друг, актор Вуді Харрельсон.

“Він не хотів бути пацієнтом з хворобою Паркінсона чи борцем з нею, але не сумнівайтеся, це його найбільший виступ. Вразливий – так. Жертва – ніколи. Завжди надихаючий символ життя та єдиний голос допомоги на шляху до лікування. Майкл Джей Фокс подає вищий приклад того, як потрібно боротися і жити. Сьогодні його люблять як за його благодійну діяльність, як і за його акторську гру”, — сказав Вуді Харрельсон, вручаючи Майклу Джею Фоксу спеціальну статуетку “Оскар”.

Виконавець ролі Марті Макфлая у трилогії “Назад у майбутнє” сам має хворобу Паркінсона. Перші симптоми з’явились у нього ще 1990-го – у віці 29 років. Через рік медики поставили йому відповідний діагноз. Змиритись з недугою акторові було важко: він заперечував хворобу і від того пиячив. Завдяки підтримці близьких Майкл Джей Фокс подолав пристрасть до випивки та у 1998 році розповів про хворобу шанувальникам. Відтоді він на прикладі власної історії намагається допомагати людям, які страждають на ту ж недугу, а також спонсорує різні дослідження.

Хвороба Паркінсона – хронічне повільно прогресуюче захворювання, патологія центральної нервової системи. Воно викликає рухові порушення, тремор у стані спокою та підвищений тонус м’язів. Найчастіше симптоми хвороби Паркінсона виникають в людей після 50 років. 

2020 року Майкл Джей Фокс оголосив про завершення своєї акторської кар’єри, пояснивши своє рішення тим, що “відсутність надійного мовлення — вирок для актора”, і розповівши, що почав зазнавати провалів у пам’яті.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британські вчені розробили новий тест для виявлення хвороби Паркінсона на ранніх стадіях. А все завдяки гострому нюху жінки з Шотландії. Очікується, що новий метод діагностики стане проривом у виявленні та лікуванні важкої неврологічної хвороби.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі