Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найстаріша працівниця Віндзорського замку розповіла секрети королівської родини

Важливо

103-річна британка Евелін Мюр-Бел  є найстарішою досі живою працівницею Віндзорського замку. Вона розповіла про королівську родину.

Із жінкою поспілкувалося Metro.

Мюр-Бел  у 1973-1995-му була керуючою Музеєм Китаю, який є частиною Короліївської колекції у Віндзорському замку. Зараз жінка хворіє на деменцію і живе у притулкуСтраттон-Корт у Сайренсестері. Але загалом пам’ятає королівську родину.

Наприклад, із принцом Ендрю – третя дитина королеви Єлизавети ІІ і принца Філіпа – були постійні клопоти, бо він розкидав свої рушники. Також жінка пригадала, як кось принц Ендрю прийшов у музей і попросив пограти із тарілочками із дорогої китайської порцеляни, а вона йому відмовила, бо не впізнала без окулярів.

А ось принцесу Анна – другу дитину королеви Єлизавети – усі працівники замку вважали єдиною справжньою принцесою.

Королеву Єлизавету Мюр-Бел називає «милостивою» і “дуже милою”.

 “У неї не було зарозумілості — королева була справжньою людиною, доброю людиною”, —каже жінка.

Принц Філіп на Різдво завжди дарував усім – і працівникам також – подарунки, при цьому питав, що люди хочуть. Мюр-Бел попросила якось пластикові тарілки і чашки для своїх внуків. Королева сказала, що це «блискуча» ідея і кураторці музея подарували пластиковий посуд, оформлений у китайському стилі.

Evelyn Muir-Bell in the 1950’s. Evelyn was manager of the China Museum in Windsor Castle. (Joseph Walshe SWNS)
Фото:Joseph Walshe SWNS

Родина Мюр-Бел довго служила королівській родині. Її тесть був навчив королеву та її молодшу сестру принцесу Маргарет їздити верхи. Евелін теж старалася із усіх сил. Коли в 1992 році у Віндзорському замку спалахнула пожежа, вона залишалася цілий день і всю ніч, щоб допомогти врятувати безцінні картини та фарфор. Вона отримала листа від королівської сім’ї з подякою за її зусилля.

Родина каже, що через хворобу Евелін не змогла відвідати похорони королеви. Також вона час від часу забуває, що Єлизавета ІІ померла, і коли чує про це знову, дуже засмучується.

Як повідомляло BitukMedia, королева Данії Маргрете II позбавила чотирьох онуків титулів принців та принцес. Йдеться про дітей її молодшого сина принца Йоакіма. Рішення монарха пояснюють її піклуванням про молодших членів королівської родини Данії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі