П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як родич від Boston Dynamics, тільки в 25 разів дешевший – вчені показали нового робопса (ВІДЕО)

Важливо

Робопса, схожого на аналог від Boston Dynamics, створили вчені Каліфорнійського університету Берклі та Університету Карнегі-Меллона. На відміну від популярного “родича”, новий робот обійдеться у 25 разів дешевше.

Про це повідомляється на сайті Університету Карнегі-Меллона.

Для планування руху в більшості випадків у роботів використовуються заздалегідь створені за допомогою камер карти навколишнього середовища. Для навчання нового робота використовувалася не відеозйомка, а симуляція – переміщення віртуальною місцевістю. Така зміна дозволила роботу отримати необхідні навички за один день, у той час як для аналогів на це потрібно кілька місяців.

Як розповів учасник команди Ананьє Агарвал, такий метод у реальному світі забезпечує відмінний рівень надійності роботизованої системи. Якщо песик, наприклад, посковзнеться на сходах, він швидко відновить свою рівновагу. Адже він здатний адаптуватися до невідомого середовища.

Як повідомляло раніше BitukMedia, інженери з Каліфорнійського університету в Берклі навчили чотирилапого робота-гепарда абсолютно новим для нього трюкам. Механізму довелось навчитись відстежувати м’яч, стрибати у потрібний бік, маневрувати та хапати його. І все це за секунди. Так міні-гепард перетворився на футбольного воротаря.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі