Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В ООН проголосували за резолюцію про репарації Україні від росії

Важливо

14 листопада 94 країни ООН підтримали резолюцію, в якому росію закликають відшкодувати збитки Україні, завдані під час збройної агресії. Для цього розроблять міжнародний механізм.

Про це повідомляє Укрінформ.

Серед країн, які підтримали резолюцію, були США та всі країни-члени ЄС. Проти проголосували 13 країн: Білорусь, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Ефіопія, Іран, Малі, Нікарагуа, Росія, Сирія, Центрально-Африканська Республіка та Зімбабве. 

73 країни (Бразилія, Індія, Сербія і Казахстан, Камбоджа та Узбекистан – серед них) утрималися.

“Російську Федерацію має бути притягнуто до відповідальності за будь-які порушення міжнародного права в Україні або проти України”, – йдеться у документі. Резолюція рекомендує створити міжнародний реєстр збитків для реєстрації доказів та розробити мезанізми стягнення репарацій.

При цьому резолюції ООН несуть консультативний характер, вони не є обов’язковими для виконання.

Раніше у колонці для BitukMedia Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні 1998-2000 рр. Стівен Пайфер написав, що наявність ядерного потенціалу у Києва могла б змінити розрахунки Кремля. Але зараз Україні треба думати, як з допомогою партнерів із НАТО створити потужну армію. Бо іти воювати за Україну в рамках Альянсу бажаючих буде менше, ніж дати Києву зброю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі