Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

2000-річна каблучка вождя зберігалась в серванті 28 років

Важливо

Старовинну золоту каблучку, що майже 30 років припадала пилом у шафі колекціонера, оцінили в 30 тисяч фунтів стерлінгів. Прикрасу продадуть з аукціону. Припускають, що каблучку носив кельтський вождь 2000 років тому. Її датують 100 роком до нашої ери – за десятиліття до римського вторгнення в Британію.

Про це повідомляє ВВС News.

Стародавня прикраса потрапила до 66-річного колекціонера у 1994 році. Її знайшов в Нерсборо металошукач і продав теперішньому власнику за кілька сотень фунтів.

Колекціонер, 66-річний чоловік, який побажав зберегти анонімність, поклав каблучку в шафу на 28 років, перш ніж вирішив оцінити її.

“Мені вже за 60, я не знаю, як довго я проживу”, — сказав він. “Я думав, що їй справді потрібен хороший дім, щоб моїм дітям не доводилося думати, що з нею робити”.

Власник каблучки спочатку вважав її римською або англосаксонською, але коли він відніс на оцінку в Британський музей, експерти вказали йому її справжній вік. Він був ошелешений.

Вважається, що каблучку носив вождь кельтського племені. Фото – Noonans

“Це справді досить загадкова річ. Ми ніколи не дізнаємося напевно, кому вона належала, але, ймовірно, це був могутній кельтський керманич”.

Є припущення, що прикрасу носив ватажок корієлтаувів. Це кельтське племя володіло частиною англійського регіону Західний Мідленд та графством Йоркшир. За оцінкою фахівців, прикраса була виготовлена ​​приблизно за 100 років до нашої ери. Незвичайний малюнок на ній пов’язаний з іценами – іншим кельтським племенем, яке населяло південний схід острова.

Прикраса виставляється ​​на продаж 15 листопада аукціонним будинком Noonans. “Іншої каблучки такого стилю не існує. Це надзвичайно важлива річ”, — стверджує співробітник аукціонного будинку Найджел Міллз.

Як повідомляло раніше BitukMedia, мем “Жінка кричить на кота” продадуть 18 листопада як NFT – різновид криптовалюти. 25% від отриманої суми піде на допомогу українським дітям. Торги ініціював благодійний фонд Unchain.Fund, який об’єднав криптотрейдерів із усього світу для допомоги Україні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі