П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Загадкова знахідка на пляжі невідомо чого спантеличила вчених

Важливо

Загадкова і безлика біла крапля, яку викинуло на узбережжі Корнуолла (Велика Британія), не піддається ідентифікації. Що це? Плацента кита або його шлунок? А, може, спущений метеозонд? Зрозуміло тільки одне – упізнати “щось” за фото науковці не можуть.

Про це пише Express.

Таємничу масу на березі пляжу Марасіон помітила Хелен Марлоу, яка вигулювала там свого собаку. Увагу жінки привернуло незрозуміле щось — приблизно 1,5 м в діаметрі та 30 см завширшки. Якась м’ясиста речовина, без певних рис, без кінцівок. Виглядає як єдина маса. Ніби без запаху. І, здається, неушкоджена. Що це може бути? От і Хелен Марлоу не знала.

Загадкова “крапля”, за словами жінки, виглядала вельми жахливо. Вона не наважилась доторкнутись до неї, але штовхнула її черевиком. Хелен Марлоу запевняє, що після цього безлика маса захиталася, ніби “велике жирне желе”.

“Щось” було обмотане водоростями. Складалось враження, що його викинуло на берег. Ані Марлоу, ані її чоловік не змогли порівняти побачене з чимось, що вже зустрічали раніше.

Фото – PEN NEWS

Спантеличили фото химерної краплі й керівника проєкту UK Cetacean Investigation Program Роба Девілля. На його думку, знайдені на пляжі фрагменти цілком можуть виявитися залишками шлунка або кишечника великого морського мешканця. Наприклад, це може бути частина великої китоподібної або навіть гігантської акули. 

Учений також зазначив, що лише за фото неможливо визначити вид чи навіть широку таксономічну групу знайдених останків. Девілль схильний вважати, що загадкова крапля має органічне походження. На користь цієї теорії може свідчити той факт, що вчені щороку одержують звіти про виявлені на пляжах фрагментарні рештки морських тварин.

Інші дослідники припустили, що безлике щось може виявитися плацентою кита або його шлунком. Ще одна версія – здутий метеозонд.  Але всі сходяться в одному – потрібно більше досліджень.

Як повідомляло раніше BitukMedia, експедиція Національного управління океанічних та атмосферних досліджень Ocean Exploration виявила в глибині Карибського моря щось в’язке, липке та схоже на прибульця. Що це? – знахідка поставила наукову спільноту у глухий кут.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі