Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На даху суду висадять 10 тис. рослин

Важливо

Британський стартап Roots In The Sky планує висадити 125 дерев у Лондоні на даху старої будівлі суду. Загалом висадять 10 тис. рослин.

Про це повідомляє Good News Network.

Коронний суд Блекфріарса раніше була друкарнею, із 1993-го працювала як суд, а потім держава продала її на аукціоні. Суд розглядав кримінальні справи.

Посадка на даху будинку займе площу близько 0,56 га. Для неї на дах будівлі насиалять 1,3 тонни ґрунту. Для того, щоб величезні “вазони” трималися купи, створили підтримуючу конструкцію із ламінованого дерева і сталі. Очікується, що проект стартує у січні 2023-го.

Зона на даху включатиме бар, басейн і приватні тераси для офісів внизу. Зелені насадження будуть забезпечені пасивною систем збору води та зрошення. Лондонцям, які захочуть взяти участь у вирощуванні рослин, нададуть доступ до банку насіння та грядок. Метою проекту є відновлення дикої природи у місті.

Як повідомляло BitukMedia, винороб із італійського міста Реджо-Емілія на ім’я Тулліо Масоні вирощує виноград на даху старовинного будинку XVI століття. Отримане вино продає по €5 тис. за пляшку. Каже, що це – витвір мистецтва і просить не пити напій, а говорити про нього з друзями.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі