Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Місце, де народився Гелловін, – які із себе “ворота до пекла”

Важливо

Котяча печера” Оуіннагат у ірландському графстві Роскоммон може бути місцем, де зародилися древні кельтські традиції святкування Сауня (також відомого як Самайн чи Савань), який у ХІХ-ХХ ст. став популярним Гелловіном. Інша назва печери, явно християнізована, – “ворота до пекла”.

ВВС показало, як зараз виглядає язичницьке окультне місце.

“Котяча печера” розташована поблизу Раткрогана, стародавньої столиці Коннахта та великого археологічного району, де розташовано 240 історичних пам’яток, яким 5,5 тис. років.

Волога і темна печера має глибину 35 м. Кельти вірили, що це – місце входу до іншого світу. Тільки не пекла у християнському розумінні, а до світу духів – сідів. І що у ніч на 31 жовтня ці ворота відкриваються.

Tlachtga
RathcroganУУсвіУ3D model of the cave

Усі фото – RATHCROGAN VISITOR CENTRE.

Відкриття воріт до світу духів означало перехід від осені до зими.

“Монстри та духи з’являться під проводом богині Морріган, щоб створити світ, готовий до зими, включно з птахами, які своїм диханням примушують листя жовтіти та опадати», — каже доктор Керлі, магістр медієвістики та доктор археології.

“Місцеві жителі залишалися вдома, боячись, що їх затягне в інший світ, коли упирі закінчать спустошувати землю. Якщо їм доводилося виходити на вулицю, вони надягали костюм і маску, щоб виглядати огидно”, -каже він.

Як повідомляло BitukMedia, з велетенського гарбуза, найбільшого в історії США, вийшов найбільший у світі Джек-ліхтар. Тепер це… орел! Гарбуз вагою 1161 кг виростив Тревіс Джинджер, викладач садівництва з округу Анока, штат Міннесота.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі