П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Під окупованим Севатополем безпілотники вразили російські кораблі, підбили флагман – розслідувачі

Важливо

29 жовтня дрони-човни типу USV атакували чотири російські військові кораблі у бухті біля окупованого Севастополя. Підтверджено, що пошкоджень зазнали щонайменше три судна. Одне із них – новий флагман Чорноморського флоту РФ.

Про це повідомляє група OSINT-розвідувачів GeoConfirmed у Twitter.

Надводні безпілотники вразили фрегат класу “Адмірал Григорович” і пошкодили тральщик класу “Натя”, стверджують розслідувачі. Але в бухті під Севастополем знаходили чотири судна, ідентифікувати інші поки не вдалося.

Аби дійти таких висновків, розвідувачі проаналізували різні відео і фото із відкритих джерел, а також відео із камер човнів-безпілотників, які опинилися у їх розпорядженні.

Очевидно, що фрегат, який постраждав від атаки, має назву “Адмірал Макаров”. Після затоплення крейсера “Москва” це судно номінально виконувало функцію флагмана Чорноморського флоту рф. Він здатен нести 8 ракет “Калібр”.

Зранку 29 жовтня про пошкодження чотирьох кораблів у Севастопольській бухті повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко. Росія цю інформацію не підтверджувала. Але на відео, яке зняли очевидці, видно і атаку надводних українських дронів, і роботу російських військових проти них. Тепер росія заявляє, що ці судна брали участь у охороні «зернового коридору», однак відомо, що “Адмірал Макаров” обстрілював територію України.

Як повідомляло раніше BitukMedia, експосол США до Німеччини Джеймс Бінденагель оцінив силу, із якою українці протистоять російському терору. Він порівняв українців із британцями, які під час Другої світової переживали нацистські обстріли ракетима “Фау-2”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі