Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сюрприз! У Великій Британії вперше за тисячоліття народився дикий бізон (ВІДЕО)

Важливо

Завдяки новаторському проєкту з відновлення дикої природи у Великій Британії з’явився новонароджений бізон. Це сталося вперше за тисячу років. Поява дитинчати зубра приємно шокувала доглядачів заповідника.

Про це повідомляє The Guardian.

Ще в липні три самки бізона були випущені до заповідника графства Кент на південному сході Англії. На початку осені молода самка на кілька днів зникла з поля зору доглядачів, а 9 вересня шокувала їх. Рейнджери виявили не трьох диких бізонів, а чотирьох.

Працівники заповідника не знали про те, що молода самка була вагітна. Адже  європейський зубр (Bison bonasus) вміє приховувати вагітність, щоб захиститися від хижаків.

Рейнджери раді повідомити, що дитинча європейського зубра почувається добре: воно бігає і катається в пилюці, копіюючи дорослих бізонів.

Фахівці з дикої природи також мають намір привезти до заповідника бізона з Німеччини. Вони сподіваються, що у маленького дива-зубра з’явиться брат або сестра.

Через смерть королеви Єлизавети II з новиною про народження дитинчати бізона вирішила зачекати – це через національну жалобу, а також щоб встигнути перевірити здоров’я тварини.

Проєкт є результатом співпраці зоозахисних організацій Kent Wildlife Trust та Wildwood Trust. Вони сподіваються продовжити відроджувати популяцію європейських зубрів у Великій Британії.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у канадському містечку Джаспер, яке є комерційним центром однойменного Національного парку, мешканців закликають вирубати яблуні, вишні та ягідні кущі. Вони приваблюють ведмедів і тварини можуть становити небезпеку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі