Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Варшавському міжнародному кінофестивалі стартували “Українські дні”

Важливо

20 та 21 жовтня в межах 38-го Варшавського міжнародного кінофестивалю запланована низка заходів під загальною назвою “Українські дні”. Вони спрямовані на підтримку України та її митців.

Про це у Facebook повідомляє Державне агентство з питань кіно.

Зокрема, вчора відбулася панельна дискусія “Співпраця України та Польщі” за участі українських та польських партнерів, зокрема голови Державного агентства України з питань кіно Марини Кудерчук.

Крім того, українські та польські режисери та продюсери презентували проекти, які знаходяться на різній стадії продакшену. Україну представляли зокрема генеральна директорка Film.ua Group Вікторія Ярмощук та генеральна директорка Odesa International Film Festival Анна Мачух.

“Війна ще більше об’єднала наші держави. Ми дуже вдячні польським партнерам і друзям за всебічну допомогу українцям. Впевнена, що після нашої перемоги буде ще більше польсько-українських копродукцій”, – сказала під час свого виступу голова Держкіно Марина Кудерчук.

Як повідомляло BitukMedia, короткометражка “Папині кросівки” перемогла на міжнародному кінофестивалі BEAST – International Film Festival у Португалії. Режисеркою та авторкою сценарію стрічки є Ольга Журба.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі