П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Принт з картиною короля Чарльза ІІІ продали в 10 разів дорожче, ніж оцінювали експерти

Важливо

Принт із зображенням картини короля Британії Чарльза ІІІ “Замок Балморал” продали на аукціоні за £5 737,50 (близько $6,5 тис.). Це в 10 разів дорожче, ніж оцінили експерти.

Про це повідомляє CNN.

Зображення (це не оригінал роботи і навіть не художня копія) продали у рамці. Воно підписане королем і має відповідний сертифікат. Аукціонний дім Bonhams, який проводив торги, оцінив початкову вартість принта у $675. Торги відкрилися ставкою у £3 тис.

Перед початком торгів аукціоністи заявили, що кількість бажаючих взяти участь у них була рекордною.

The print of King Charles' painting of Balmoral Castle is up for auction on October 20.
Фото: Bonhams

Геміш Вілсон, головний оцінщик дому Bonhams, сказав, що така цікавість до роботи короля Чарльза ІІІ виникла через смерть його матері, королеви Єлизавети ІІ. Також це перше зображення малюнка, яке продавали на аукціоні за життя автора-монарха.

“Це рідкісна можливість”, – відзначив Вілсон.

Короля Чарльза ІІІ знають як любителя малювання. Він говорив, що малювання – це одне із найбільш розслаблюючих і терапевтичних занять із відомих йому. На аукціоні продавалося зображення одної зі 100 його картин про замок Балморал.

Як повідомляло BitukMedia, роботу художника Віллема де Кунінга “Жінка-Охра” знову виставили на огляд публіки. 37 років тому її викрали з Музею мистецтва Університету американського штату Аризона. Виявилось, що злочин скоїло тихе літнє подружжя. Ніхто б на них не подумав.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі