П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Делегуйте повноваження – робот складає білизну лише трохи повільніше за людину (ВІДЕО)

Важливо

Дослідники з Каліфорнійського університету в Берклі продемонстрували робота, який вправно складає одяг “як в магазині”. Дворукому помічнику ще не перевершити людину, але він точно робить це швидше за своїх роботизованих попередників.

Про це розповідає Arstechnica.

Команда розробників зі школи AUTOLAB повідомила, що їхній робот, влучно названий SpeedFolding, може скласти за годину від 30 до 40 довільно розташованих предметів одягу. В той час як робот-попередник встигав за цей час впоратись з 3-6. 

Робот використовує нейронну мережу під назвою BiManual Manipulation Network. Вона допомагає йому інтерпретувати вхідні дані машинного зору та маніпулювати одягом за допомогою пари роборук.

Дослідники детально описали етапи створення робота та його можливості в документі, поданому для презентації на Міжнародній конференції з інтелектуальних роботів і систем 2022. Вона пройде в Кіото (Японія).

“Надійне та ефективне складання одягу є давнім викликом для робототехніки”, — зауважують розробники.

Як повідомляло раніше BitukMedia, в Австралії розробили “розумний” бак для сміття. Він вміє сортувати відходи за допомогою штучного інтелекту. В країні серйозно ставляться до проблем вторинної переробки відходів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі