Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Історія для вечірки – батько тричі запустив серце доньки після удару блискавки (ВІДЕО)

Важливо

Житель американського штату Аризона зумів реанімувати доньку, серце якої зупинилося після удару блискавки. Чоловік буквально врятував їй життя, – кажуть вражені медики. Батькові допоміг його військовий досвід.

Про це повідомляє Fox Weather.

12-річна дівчинка на ім’я Елла разом із батьком Стівом Йоргенсеном грала під дощем. Несподівано почалася гроза, і в дівчинку влучила блискавка. Або ж влучання сталось десь зовсім близько до дитини. Серце Елли зупинилось. Батько кинувся на допомогу та почав проводити непрямий масаж серця. 

“Я запустив її серце. Вона ніби почала дихати, але потім знову перестала. Я запанікував і почав реанімацію знов. Серце почало битися трохи довше”, — розповів батько.

Серце дівчинки знову зупинилося, але батькові вдалось запустити його втретє. Після цього дитину госпіталізували. Вона опритомніла в опіковому центрі. Хірург Кевін Фостер заявив, що батько буквально вирвав доньку з лап смерті. “Батько зрозумів, що її серце зупинилося і зумів ефективно провести реанімацію. Це врятувало Еллу”, – зазначив лікар. Справа в тому, що Стів Йоргенсен військовий ветеран, який пройшов курс медицини. “Я воював в Іраку в 2007 році та в Афганістані в 2008 році, тому у мене був великий досвід”, – розповів чоловік.

Зараз дівчинка відновлюється у лікарні та почувається щасливою. “Вона практично неушкоджена”, – сказав батько дівчинки Стів Йоргенсен. “Це дивовижно.” Лікарі кажуть, що на тілі Елли залишиться лише невеликий поверхневий слід, який з часом зникне. 

Одразу після того, як вона прийшла до тями і дізналася про те, що сталося, вона пожартувала, що тепер у неї є власна крута історія, щоб розповідати на вечірках.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Швеції дрон Everdrone доставив дефібрилятор і допоміг врятувати життя 71-річного шведа із серцевим нападом. Мультикоптер прибув раніше за швидку, а поруч виявився лікар, який використав прилад та реанімував пацієнта.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі