П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка спитала дорогу у мотоцикліста. Через півроку вони одружилися

Важливо

Канадійка Рейчел Дікост відвідувала землі своїх предків у Африці. Вона сподівалася на мандрівку, у якій зможе усвідомити себе. Гуляючи містом, вона запитала дорого у незнайомця. За два тижні відбулися заручини. Через півроку вони одружилися.

Історію закоханих розповідає CNN.

Рейчел народилася у канадській Оттаві у родині гаїтян, які переїхали до Канади у 1960-х. Подорослішавши, дівчина переїхала у Вашингтон навчатися, а потім працювати у технологічній програмі, пов’язаній із Конгресом.

Загалом, їй подобалася робота і округ Колумбія. 2018-го їй треба було оновити американську візу. Вона подала документи і вирішила не летіти до Канади, а вирушити у мандрівку – адже все рівно кілька місяців довелося б працювати віддалено.

Рейчел на той час було під 40. Вона знала, що її предки були рабами (це видно і з її прізвища, Дікост французькою означає “знижка”, – ред.). Тож здала тест на ДНК, аби дізнатися, звідки вони. З’ясувалися, що її далекі родичі живуть у африканських Сенегалі, Кот-д’Івуарі, Того, Гані та Беніні.

Бенін був останньою африканською країною, яку відвідала Рейчел. Вона забронювала будинок у фінансовій столиці країни – Котону – і сподівалася провести там два тижні.

Рейчел мала намір відвідати місто Уїда – колись один із найбільших портів для работоргівців. Але в готелі не знайшла ні адміністраторки, ні охоронця, щоб спитати маршрут. Тож вона вийшла на вулицю і побачила чоловіка, який збирався сісти на мотоцикл.

Рейчел – французька канадійка, тож вона звернулася до чоловіка французькою – офіційною мовою Беніна. Він щиро намагався їй пояснити маршрут, як дістатися до маршрутного таксі, але розмова не клеїлася, і зрештою чоловік сказав – якщо хочете, я відвезу вас туди, це 10 хвилин дороги.

Рейчел побоювалася, все ж таки, це незнайомець. Але на вулиці була дев’ята ранку, тож вона подумала, що при світлі дня він навряд їй щось зробить. Тому вмостилася на заднє сидіння – шолому для неї не було – і вони поїхали.

Чоловіка звали Оноре Орогбо, йому на той час було 30 років, він був батьком одинаком та мав бізнес – здавав будинок приїжджим. Якраз той, в якому оселилася Рейчел.

Маршрутка до Уіди була пуста, водій чекав на повний салон. Рейчел це засмутило, бо вона планувала погуляти подовше і повернутися до сутінок. Оноре, побачивши смуток жінки, раптом згадав, що в Уїді у нього є друг і він хоче його відвідати. Тож Оноре відвіз туди Рейчел. А вона на знак подяки запросила його перекусити.

Спочатку Рейчел переймалася, чи не нашкодить їй цей галантний незнайомець. Але подумала, що їй не завадить транспорт у місті. Тож переконала його, аби він влаштував їй екскурсію. Зараз вони згадують, що спілкувалися один із одним увічливо і люб’язно і це обом сподобалося. Загалом, вони домовилися, що Оноре буде возити Рейчел на своєму мотоциклі протягом кількох днів, а вона йому заплатить.

Оноре влаштував Рейчел екскурсію по найважливіших пам’ятках Беніна. Жінка не розповідала, що працює на американський уряд. Зате ділилася своїми думками і почуттями від побаченого у Беніні. І розпитувала Оноре про нього, його родину і спосіб життя.

Вона пригадує, як її зворушило, коли Оноре пояснив, що в нього немає нової моделі мотоцикла, тому що він вкладає всі свої гроші у навчання свого сина. Рейчел каже, що такі ж цінності мали і її батьки.

 Оноре розповів, що іноді він їздить у Ломе, столицю Того.

“Цього тижня мені треба повертатися до роботи. Але якщо ти хочеш, я можу виняйняти два готельні номери і ми поїдемо у Ломе”, – сказала Рейчел. Оноре погодилися і на вихідних вони були на поетичному слемі, де був також бар і жива музика. Вони там “зависали” цілу ніч.

І так потихеньку їхні стосунки ставали теплішими. Рейчел відзначає, що Оноре сміявся із її жартів, а коли вона злилася, він ставився до всього спокійно. Оноре каже, що саме під час тої поїздки до Того між ними промайнула іскра.

“Я думаю, він має бути моїм чоловіком. Чи я божевільна, я знаю його лише тиждень. Скажи, що я божевільна”, – писала тоді Рейчел у імейлі подрузі в Оттаві.

У Рейчел був лише один тиждень у Беніні. Вона вирішила, що не варто гаяти часу і зізналася Оноре, що не одружена. Так їхні стосунки почалися.

“Я був явно здивований. Я думав, що така жінка повинна точно мати чоловіка”, – пригадує Оноре.

“Ми дивилися на океан. Я думав: за останні два тижні, які я провів з тобою, я ні про що не шкодую. Ми чудово провели час разом. Я був дуже радий зустрітися з тобою”, – пригадує також Оноре їх останній вечір у Беніні.

Тож вони вирішили заручитися, і що Оноре переїде до Північної Америки. Оноре каже, що розумів, яким великим викликом буде еміграція для нього та сина, але вирішив “слідувати за інстинктами та серцем”.

Повернувшись додому, Рейчел відмовилася працювати у окрузі Колумбія і повернулася до Канади. Коли вона розповіла родині і друзям про свій роман, усі були шоковані. Але батьки заспокоїлися, коли побачили, як Оноре любить їх доньку. А через півроку пара зіграла весілля. Сталося це у січні 2019-го у Беніні.

Оноре разом із сином переїхали до Канади посеред зими. “Я не міг собі уявити, що на вулиці може бути так холодно”, – пригадує чоловік.

Зараз Рейчел і Оноре виховують малого вдвох. Жінка його офіційно усиновила. Каже, після того, як все життя була сама, роль прийомної матері їй подобається. Родина має бізнес – продають теплі канадські піжами із африканським принтом Woke Apparel.

Оноре каже, що зустріч із Рейчел – це доля.

“Просто слідуй за своїм серцем. Слідуй за своїм серцем з безрозсудною відданістю”, – каже чоловік.

Раніше BitukMedia розповідало, що американець Стівен Бергер і Енні Макдональд із канадської Оттави познайомилися 1981-го. Невдовзі у дівчини діагностували лімфому. Казали, що вона може не прожити трьох років. Але пара зараз має чотирьох дітей і об’їздила 95 країн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі