Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

ЗСУ можуть звільнити Херсон уже на наступному тижні – Financial Times

Важливо

Українські війська уже наступного тижня можуть вибити росіян із Херсону та звільнити правий берег Дніпра. Про це свідчить намір російських колаборантів евакуювати населення на лівий берег ніби-то у зв’язку із обстрілами.

Так пишуть експерти американської приватної розвідувально-аналітичної організації Statfor з посиланням на джерела Financial Times.

Так званий губернатор Херсонської області, поставлений росією, Володимир Сальдо закликав москву організувати виїзд херсонських родин в інші регіони “на відпочинок та навчання”. Експерти вважають, що евакуювати будуть проросійські родини, аби їх не захопили ЗСУ. Разом з тим, ще один російській колаборант Кирил Стремоусов, заступник Сальдо, сказав, що це не “евакуація”, а “тимчасова депортація”.

Такі заяви означають, що росіяни не впевнені, що зможуть втримати Херсон. Одна із причин цього – підрив автомобільної та залізничної частини Кримського мосту, через ще логістика російської армії ускладнена, кажуть експерти.

Тож українські збройні сили можуть повернути собі регіон набагато раніше, ніж передбачалося. Росіяни зараз знаходяться на смужці суходолу, яка постійно звужується.

Однак росія буде якомога довше уникати відступу за Дніпро, адже відхід із Херсона може підірвати підтримку до росії у колаборантів на інших окупованих територіях України та серйозно підірвати бойовий дух росіян.

Раніше у колонці для BitukMedia головний консультант відділу військової та військово-економічної політики Національного інституту стратегічних досліджень написав, що найбільше значення має пошкодження саме залізничної частини Кримського мосту. Однак у Криму є певні запаси боєприпасів і озброєння, які ворог може перекидати під Херсон. Тому на швидкий “голод” у російської армії там очікувати не варто.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі