П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бренд ЗСУ: символізм новітнього українського війська

Важливо

14 жовтня – це дуже потужне свято, коли ми згадуємо в першу чергу мілітарну силу українців і їхню козацьку традицію. Наратив про Покрову дуже важливий і у символіці Збройних Сил України.

Напередодні Дня захисників та захисниць України BitukMedia поговорило із Заслуженим художником України, автором ескізів нових бойових орденів-хрестів, сотень нарукавних знаків та іншої айдентики ЗСУ Олексою Руденком. Про бренд Збройних сил України, нову символіку новітнього війська від однострою до ритуалів та чому те, що ми звикли назвати шевроном – зовсім не шеврон.

“До 2014-го року ЗСУ за своїм одностроєм, знаками розрізнення, прапорами і нагородами були глибоко пострадянською армією. На той час склався образ роззброєних, недогодованих, недомотивованих ЗСУ. Його потрібно було змінити”, – пригадує Руденко.

Образ нової української армії створювало хаотичне об’єднання митців-добровольців. Було за армію образливо, бо візуальне є прямим відображенням внутрішнього процесу, каже художник. Систему знаків розрізнення Руденко намалював ще 1992 року, пригадує він, а прийняли її лише в 2017-му.

Підпишіться на YouTube-канал BitukMedia та натисніть дзвіночок – дізнавайтеся про нові цікаві ефіри першими! 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі