П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка народила “в сорочці” одну дитину з двійні

Важливо

Мешканка бразильського муніципалітету Іпора народила двох доньок-двійнят, одна з яких з’явилася на світ “в сорочці“. Акушери називають такі випадки дуже рідкісними – один випадок на 80 тисяч пологів.

Про це повідомляє Daily Mail.

Породілля Найара Сантос потребувала кесаревого розтину. Яким же було здивування медиків, коли перша дівчинка народилась звичайно, а її сестра – в амніотичному мішку. Акушери називають такі випадки дуже рідкісними – один випадок на 80 тисяч пологів.

Амніотичний мішок – желеподібна оболонка, що покриває плід. Під час вагітності вона формується у кожної дитини. Цей захисний міхур, як правило, розривається перед пологами. Тоді й кажуть – у породіллі “відійшли води”. Мішок тонкий, але міцний – утримує рідину, яка під час вагітності тільки збільшується. При народженні дитини “в сорочці” потрібно швидко розірвати оболонку. Це дасть дитині змогу дихати, бо кисень від матері вона більше не отримує.

Новонароджена “у сорочці”.

За словами акушерки Леандри Кампос, народження дитини в амніотичному мішку — дивовижний випадок. “Мені доводилося приймати такі пологи, але вперше дитина була у тазовому передлежанні. Подібне буває особливо рідко”, — пояснила вона. 

Акушерка підкреслила, що потрібно мати певний рівень майстерності, щоб прийняти пологи дитини “в сорочці”.

Новонароджених дівчаток назвали Рафаелла та Ізабелла. Невдовзі матір з доньками випишуть з лікарні.

Цікаво, що у минулому такі пологи називали “русалочі” або “приховані”. З дітьми, що з’явилися на світ в амніотичному мішку, було пов’язано чимало забобонів. Казали, що вони стануть великими або будуть щасливими у житті. Вірили також, що народжені “в сорочці” ніколи не потонуть.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Великій Британії жінка двічі народила дітей у свій день народження. Різниця між її доньками – 11 років. Чоловік породіллі мав дивне передчуття, що все так і буде.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі