Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Ви не здастеся і ми також” – як Захід привітав українських захисників і захисниць

Важливо

14 жовтня відзначають День захисників та захисниць України. Топ-чиновники і посли західних країн привітали українських воїнів та подякували за боротьбу за наші спільні цінності. І пообіцяли забезпечувати українському війську необхідну допомогу.

BitukMedia зібрало твіти посадовців.

Оборнців України привітал Міністр оборони Великої Британії Високоповажний Бен Воллес та Голова комітету начальників штабів Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії адмірал сер Тоні Радакін. Про це йдеться на сторінці Генштабу ЗСУ.

Воллес відзначив хоробрість та відвагу ЗСУ і підтвердив солідарність із Україною. Сер Радакін відзначив, що героїзм ЗСУ мають вшанувати усі свободолюбні люди у світі.

На зображенні може бути: 2 людини та текст «", As Ukrainians mark the courage and fortitude of their Armed Forces on Defenders Day, Britain and the international community stand in solidarity with Ukraine as we pay tribute to the ultimate sacrifice paid by so many. Her people have shown heroism through the hardest trial and we will continue to stand shoulder to shoulder with them as they defend their sovereignty and their future. Defence Secretary Ben Wallace statement on the Ukrainian Defenders Day. Ministry of Defence»
На зображенні може бути: 1 особа та текст «", The heroism and resolve of the Armed Forces of Ukraine in resisting the brutal invasion of your country has earned the admiration of freedom-loving peoples across the world. You have shown Ukraine to be a fearless nation that will never be subjugated. Chief of the Defence Staff Admiral Sir Tony Radakin, on Ukrainian Defenders Day Ministry of Defence»

“Поки українці захищають свою країну та близьких від російської військової машини, Канада пишається тим, що підтримує їх. Українці не поступляться в цій боротьбі – і наша підтримка їх також. Слава Україні!” – наводить Генштаб слова представників уряду Канади, які вони отримали на знак привітання.

На зображенні може бути: 2 людини, на відкритому повітрі та текст

Президентка Європарламенту Роберта Метсола написала, що українці та українки “захищають наші цінності – свободу, демократію, рівність, верховенства права”.

“Я знаю, що ви не здастеся. І ми – також”, – підсумувала чиновниця.

“День за днем Україна б’ється за ЄС, а отже і за кожного з нас. Майбутнє України – і НАТО, а майбутнє НАТО – з Україною”, – написало МЗС Естонії.

“З 24 лютого майже кожен громадянин вашої країни так чи інакше став захисником своєї землі, життя, майбутнього. Сполучені Штати підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно. Слава Україні!”, – каже у своєму відео посол США Бріджит Брінк.

Запис вона зробила біля Михайлівського монастиря, на фоні стіни пам’яті з портретами перших українських воїнів, полеглих у російсько-українській війні.

«Ви боретеся за свободу – для всіх нас. І ваша боротьба, ваша мужність і ваші важкі жертви ніколи не будуть забуті», – каже у своєму відео посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг.

“Честь і гідність, надзвичайна відданість і неперевершений героїзм – усе це є в українській душі! Вітаю Вас, Захисниці і Захисники України! Вас вітає увесь світ!”, – написала вітання українською посол Німеччини Анка Фельдгузен.

“Вітаємо хоробрих українців з Днем захисників і захисниць України! Ваша рішучість, сила та мужність є натхненням для кожного. Дякуємо, що твердо стоїте на захисті свободи!”, – написало посольство Латвії.

Як повідомляло BitukMedia, Мінцифри спільно із Монобанком та UNITED24 збирають на систему протидії дронам, якy заради секретності називають “Ловцем Шахедів”. Для цього розігрують за донати 1000 ексклюзивних браслетів з останньої довоєнної партії Азовсталі з написом “Вірю ЗСУ”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі