Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Коштує тисячі – жінка викопала голову Медузи і зберігала її в шухляді роками

Важливо

Фермерка із британського графства Сомерсет шість років тому викопала на полі голову античної статуї Медузи Горгони. Жінка тримала її у шухляді, а коли вирішила продати, то пам’ятку оцінили у близько $2 тис.

Про це повідомляє The Mirror.

Пенсіонерка розповідає, що копала канаву на полі і випадково знайшла щось велике і древнє, коли викидала грудки. Оскільки вона не знала, що це, то поклала знахідку у шухляду, і там вона пролежала близько шести років. Тепер вона вирішила розповісти про знахідку.

Голову Медузи продаватимуть на аукціоні Hansons Auctioneers’s Fine Art Sale в Етволлі, графство Дербішир. Вартість знахідки оцінюють у $1660-2215.

Скульптуру відносять до римського періоду. Сомерсет, як і решта території Британії, був окупований Римською імперією з 43 по 410 рік нашої ери. Припускають, що скульптура – це горгонейон – давньоримський аналог гаргульї. Тобто, це оберіг дому від злих сил.

“Я сподіваюся, що музей викупить її, бо вона засоуговує бути виставленою публічно. Якщо вона не продасться, то я була б рада отримати її назад. Вона мені завжди подобалася”, – зізнається фермерка.

Як повідомляло раніше BitukMedia, на пасовищі біля британського села Кінгс-Стенлі знайшли добре збережену скам’янілу рибу. Поруч викопали рештки динозаврів та древніх молюсків.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі