П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Родича” улюбленого діамантa Єлизавети ІІ продали за $58 млн

Важливо

Унікальний рожевий діамант Williamson Pink Star вагою 11.15 каратів продали на аукціоні Sotheby’s у Гонконгу за $57,7 млн – майже удвічі дорожче, ніж планували. Ціна зросла через те, що камінь схожий на весільний подарунок покійної Єлизавети ІІ, і його видобули із тієї ж шахти, кажуть експерти.

Про торги розповідає The Guardian.

Торги за Williamson Pink Star відбулися у п’ятницю. Ім’я власника не називають.

Камінь назвали на честь рожевого діаманта Williamson – він мав вагу 23,60 каратів. Канадський геолог і затятий рояліст Джон Тоберн Вільямсон подарував його Єлизаветі ІІ у 1947 році. Фредерік Мью з Cartier оправив його у брошку у формі квітки. Покійна королева дуже любила діаманат і часто одягала цю брошку.

Обидва діаманти видобули в одній і тій же шахті – “Вільямсон” у Танзанії. Вона має історичне значення і досі працює. Там розробляють одну із найбільших кімберлітових трубок світу – Мвадуї.

Саме те, що ці два камені споріднені і мають зв’язок із королевою, ціна так виросла, кажуть експерти.

Ще один діамант, на честь якого названий нинішній рекордсмен – Pink Star вагою 59.60 каратів. Його продали у 2017-му за $71.2 млн.

Як повідомляло раніше BitukMedia, y США чоловік повернув мешканці штату Колорадо Ракель Ейкен обручку з діамантом, яку та втратила трьома тижнями раніше. Жінка понад усе прагнула повернути собі подарунок покійного нареченого.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі