Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Змії в штанах – чоловікові загрожує 20 років в’язниці

Важливо

36-річному мешканцю американського Нью-Йорка Келвіну Баутісті загрожує 20 років ув’язнення за те, що він перевозив контрабандою у своїх штанах трьох удавів. Чоловік намагався переправити змій через кордон між США та Канадою ще у липні 2018-го.

Про це повідомляє The Guardian.

Баутіста заховав трьох бірманських пітонів під час спроби перетнути кордон у автобусі. Цього тижня чоловіка притягнули до суду в Олбані, столиці штату Нью-Йорк. Йому висувають федеральні звинувачення в контрабанді, оскільки вивезення бірманських пітонів регулюється міжнародним договором і федеральним законом. Для ввезення пітонів у США з іншої країни потрібні дозволи відповідно до Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення, яких Баутіста не мав.

Справу розслідували п’ять років і лише зараз передали до суду. Чоловіка тримали під вартою і випустили напередодні суду. Якщо Батісту визнають винним, йому загрожує 20 років в’язниці, штраф у розмірі $250 тис. і три роки перебування під наглядом поліції після звільнення.

Бірманські пітони є одним із найбільших видів змій, виростаючи до 5 м. Вони не знаходяться під загрозою зникнення, але вважаються вразливим видом в Азії та інвазивним видом у Флориді.

Як повідомляло раніше Bitukmedia, змієзнавець з Північної Кароліни показав одну з найновіших і найбільш незвичайних новинок свого тераріума  – двоголову гондураську молочну змію-альбіноса. Дві голови все ще вирішують, як співіснувати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі