П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Конспірологи тріумфують – знайшли мандрівника у часі

Важливо

Прихильники теорій змови тріумфують. Вдалось дістати докази подорожей у часі. На це вказує одна важлива деталь картини 1937 року. В мистецтвознавців є своє пояснення побаченого, набагато реалістичніше.

Про це розповідає The Daily Star.

Конспірологи вважають, що їм нарешті пощастило отримати докази того, що люди справді можуть подорожувати в часі. Цей цінний пруф – картина італійського абстракціоніста Умберто Романо під назвою «Містер Пінчон і поселення Спрінгфілд».

Твір мистецтва, створений у 1937 році, демонструє колоніальну сцену, в якій англійський торговець хутром Вільям Пінчон торгує з корінними американцями.

Але якщо придивитись, можна роздивитись людину, яка дивиться вниз на таємничий об’єкт. От тільки для людей ХХІ століття він ніякий не таємничий. Чоловік тримає його так, як сьогодні люди прокручують свої смартфони – однією рукою. iPhone на картині Америки XVII століття? Як так?!

Історичної фрески ніхто не торкався, оскільки її намалювали понад 80 років тому, а художник Умберто Романо помер у 1982 році. Це означає, що він ніяк не міг чути про iPhone, який вперше був випущений у 2007 році. Звідки йому знати, як він виглядав?

Втім вчені не залишилися осторонь і не залишили від теорії змови камня на камені. Мистецтвознавці запевняють, що відповідь досить проста – найімовірніше, на картині зображено людину з дзеркалом. Так-так, вдивлятись можна не тільки в екран телефону, а й у дзеркало. Справа в тому, що в 17-му столітті торговці нерідко торгували дзеркалами і, мабуть, людина на картині просто милується своїм відображенням.

Між іншим, це не перший раз, коли божевільні теоретики кидаються на зображення та стверджують, що воно є доказом подорожей в часі.

Нещодавно вони звинуватили відому активістку охорони навколишнього середовища Грету Тунберг у тому, що вона перетинає часові виміри. Мовляв, її помітили на знімку, зробленому 120 років тому.

Троє дітей працюють на золотих копальнях у Домініон-Крік, територія Юкон, ймовірно, у 1898 році. Дівчинка ліворуч схожа на активістку Грету Тунберг. Фото – Eric A Hegg/University of Washington Libraries.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британські науковці за допомогою штучного інтелекту відновили зображення оголеної жінки під картиною «Сніданок сліпого» іспанського митця Пабло Пікассо. Ймовірно, художник замалював картину, бо не мав грошей на нове полотно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі