П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Символ незламності” – із металу “Азовсталі” створили браслети

Важливо

6 жовтня у Києві презентували благодійний наклад браслетів, які виготовили із сталі заводу “Азовсталь”. Виручені кошти підуть на купівлю дронів для військових.

Про це повідомляє УП.

На виготовлення кожного браслету пішло 5 грамів сталі, відлитої і відкатаної до війни на прокатному стані 3600. 1981 році із такого металу виготовили обшивку шахти для запуску космічного корабля, а у 2012-му із неї зробили листи для нового саркофагу на ЧАЕС. Під час повомасштабного вторгнення листопрокатний цех став одним із місць, де базувався полк “Азов”.

Браслети виготовили в рамках ініціативи “Символ незламності. Азовсталь”. Її започаткували фандрейзингова платформа UNITED24 та Група “Метінвест”.

Браслети продають онлайн. Один такий коштує 1500 грн. Придбати їх можна на сайті UNITED24 та у магазинах SOVA. Доставку здійснюють через “Нову пошту”. Виручені кошти підуть на “Армію дронів” для ЗСУ.

 
Фото: УП

Презентація відбулася в районі метро “Арсенальна” біля Батьківщини-Матері та найбільшого прапору України. Поруч із флагштоком розмістили напис “Вірю в ЗСУ”. Літери зробили із металу “Азовсталі”, вони простоять до 1 листопада.

На західі були присутні міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та футболіст і головний тренер національної збірної Україний Андрій Шевченко.

Раніше в інтерв’ю BitukMedia радник Міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов сказав, що звільнення Донецька і Луганська стане символічною поразкою росії. Зважаючи на любов лідера кремля володимира путіна до символів, це буде болючий удар для нього. Також втрата цих двох міст призведе до сильного емоційного сплеску всередині рф.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі