Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Екзотика на орбіті – астронавти NASA зможуть харчуватись личинками хробаків

Важливо

Таїланд запропонував годувати астронавтів NASA їстівними саго-хробаками. Йдеться про найдовші місії – тривалістю до трьох років без поповнення запасів із Землі. Тайська команда вважає таку екзотичну їжу ідеальною.

Про це розповідає Bangkok Post.

Команда дослідників з Таїланду бере участь у другому етапі конкурсу NASA на розробку раціону підкорювачів космосу. Конкурс проводить аерокосмічне агентство спільно з Фондом Мафусаїла. Їхня мета – найти можливості для продовження людського життя.

В якості одного з варіантів вчені запропонували личинок жуків-довгоносиків, передає департамент зв’язків із громадськістю при уряді королівства. Запущений один раз цикл відтворення комах не потребує нових особин протягом трьох років.

У NASA, тим часом, зацікавлені у нових революційних харчових технологіях.  Ті мають потребувати мінімальних ресурсів та виробляти мінімум відходів. Продукти повинні бути максимально безпечними, поживними і не займати багато місця на кораблі.

Саго-хробаки (Rhynchophorus Ferrugineus) – личинки червоного пальмового довгоносика. У багатьох країнах Південно-Східної Азії вони вважаються делікатесом. У Новій Гвінеї саго-хробаків смажать на рожні, щоб відсвяткувати особливі випадки. В їжу їх вживають як сирими, так і смаженими. Саго-хробаків вирощують на фермах, вони харчуються подрібненими стовбурами пальмових дерев. М’ясо хробаків багате на білки і жири. А для космосу ще важливо, що вид може існувати навіть у замкненому просторі.

Харчування космонавтів під час довгих перельотів в ідеалі має не лише давати енергію для виконання завдань, а й вирішувати проблеми зі здоров’ям. А вони неминуче виникнуть після півроку у невагомості.

Як повідомляло раніше BitukMedia, людство розвивається та отримує все більше можливостей для нових відкриттів. Одним з важливих аспектів, який цікавить населення планети Земля, є космос. На думку вчених, у майбутньому астронавти матимуть змогу їсти салат, вирощений на ґрунті астероїда.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі