Вівторок, 19 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чи треба запроваджувати в українських школах “уроки національної ідентичності” – Лілія Гриневич

Важливо

Очільниця Міністерства освіти та науки України у 2016-2019 рр. Лілія Гриневич впевнена, що для українських шкіл треба розробити окремі методички про боротьбу за українську державність. У них про росію варто написати як про фактор, який не допускав утворення Української держави.

Про це у переддень професійного свята працівників освіти України чиновниця сказала в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia.

 “Перше, що потрібно зробити, це для різних вікових категорій мають бути методичні матеріали на допомогу вчителям, які пояснюють багатовікову боротьбу українського народу за свою державність. І роль росії як фактора, який постійно руйнував або недопускав цієї державності”, – вважає ексміністерка Гриневич.

Вона також наголосила, що Україні треба переглянути цикл предметів і зміст освіти.

“Навіть в часи Незалежності, коли відбулося оновлення змісту освіти, все одно було недостатньо системного погляду на роль росії. Бо завжди йшла мова про добросусідські стосунки”, – каже Гриневич.

Як повідомляло раніше BitukMedia, cтудент фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського Ігор Клименко виграв премію Global Student Prize і став найкращим студентом світу. Хлопець розробляє квадрокоптер для розмінувань Quadcopter Mines Detector.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі