П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майданчик прояву європейської сміливості – Ігор Жовква зустрівся із Генсеком Європарламенту

Важливо

22 вересня заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква зустрівся із Генеральним секретарем Європарламенту Клаусом Велле. Україна отримала обіцянку проовження макрофінансової допомоги та пітримки курсу на євроінтеграцію.

Про це на Жовква повідомив на сторінці у Facebook.

Основною темою зустрічі та Жовкви та Велле була євроінтеграція України. Європарламент став першою установою Євросоюзу, яка підтримала надання України членства в ЄС уже наступного дня після подання Києвом відповідної заявки, нагадує Жовква. Представник України отримав запевнення, що Європарламент буде надалі підтримувати нашу державу у прагненні до Європи.

“Україна заповнила опитувальник для набуття статусу кандидата на членство у ЄС за один місяць, отримала статус кандидата – за чотири місяці. Очікуємо, що подібний темп збережеться і стосовно набуття Україною повноправного членства у Європейському Союзі”, – написав Жовква.

Також Велле запевнив і в подальшому наданні макрофінансової допомоги Києву.

Після початку повномасштабної війни співпраця між Києвом та Європарламентом тільки посилилася, відзначає Жовква.

“Європарламент став нашим політичним голосом в Європі і майданчиком прояву справжньої європейської сміливості. Саме Європарламент ініціював перше в історії онлайн звернення лідера іноземної держави у сесійній залі – звернення Президента України Володимира Зеленського 1 березня 2022 року, яке поклало початок змін у світовій дипломатії”, – пише він.

Як повідомляло раніше BitukMedia, yкраїнське Мінсоцполітики разом  із Нацсоцслужбою, Юнісеф та Партнерством “Кожній дитині” запустили національні курси. Вони навчатимуть тренерів допомагати родинам, які хочуть взяти осиротілих дітей. Перші навчання відбулися у Львові.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі