П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львови навчають особливих тренерів – вони допомагатимуть батькам прийомних дітей

Важливо

Українське Мінсоцполітики разом  із Нацсоцслужбою, Юнісеф та Партнерством “Кожній дитині” запустили національні курси. Вони навчатимуть тренерів допомагати родинам, які хочуть взяти осиротілих дітей. Перші навчання відбулися у Львові.

Про це повідомляє BitukMedia.

Підготовка тренерів триватиме три місяці. Поки курси стартували зі Львова, але це загальнонаціональна програма, тож будуть і в інших містах. Планується, що після закінчення теренери зможуть пояснити батькам,як організувати переміщення дитини, як допомогти вийти дитині із психологічної травми, а також нададуть інформацію про нормативно-правову базу. Програму затвердило Мінсоцполітики.

За даними Національної соціальної сервісної служби, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україні осиротіло понад 3 тис. дітей. Тому питання створення прийомних родин зараз актуальне.

“Наше завдання – не просто навчити тренерів, не просто зібрати та організувати групи. Наше завдання і мета – щоб діти були у сім’ях, що вміють підтримати, особливо у такий складний час. Щоб діти відчували себе у безпеці і були щасливі”, зазначила Лариса Пєтушкова,  викладачка курсу і старша експертка Партнерства “Кожній дитині”.

Як повідомляло BitukMedia, cтудент фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського Ігор Клименко виграв премію Global Student Prize і став найкращим студентом світу. Хлопець розробляє квадрокоптер для розмінувань Quadcopter Mines Detector.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі