Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Це небезпечно – підлітків застерігають від смаження курки у засобі від застуди для TikTok (відео)

Важливо

Управління з контролю продуктів харчування та лікарських засобів США (FDA) застерегло підлітків від смаження курки у засобі від застуди для роликів у TikTok. Йдеться про Nyquil та рецепт під назвою “Сонна курка”. Готувати курку в ліках не тільки безглуздо та неапетитно, але й дуже небезпечно, заявили в Управлінні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Ролики поширюються в TikTok у тренді під назвою sleepy chicken. Як стверджується в одному з відео, така страва допомагає впоратися з симптомами нездужання. Поява «сонної курки» ще раз демонструє, що під впливом соцмереж люди можуть вживати в їжу небезпечні продукти.

FDA попереджає, що при кипінні змінюється концентрація та властивості речовин, що входять до Nyquil. Небезпеку становить не тільки приготований у препараті продукт, а й пари цього протизастудного засобу, що кипить на сковорідці.  Вдихання пари NyQuil може викликати проблеми з диханням, галюцинації, непритомність і навіть судоми, – пояснив Білл Салліван, професор фармакології з Університету Індіани.

Це не перший випадок, коли FDA застерігає від так званих челенджів соціальних мереж, які використовують безрецептурні препарати.

Раніше у дітей в соцмережах було модно їсти на камеру капсули для прання та антигістамінні препарати. За допомогою останніх учасники «челенджів» сподівались досягти наркотичного сп’яніння.

Як повідомляло раніше BitukMedia, вчителька математики з ліцею №7 міста Нововолинськ Наталя Венгрин підкорила TikTok. Вона знімає цікаві ролики для свого блогу, де навчає математики.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі