Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не “Залізний купол” – назвали три складові виживання України

Важливо

Києву потрібно переймати оборонну стратегію Ізраїлю. Досвід співіснування із агресивним сусідом, а також членство в ЄС та безпекові гарантії є життєво необхідними для України.

Такі думки в інтерв’ю BitukMedia висловив колишній заступник помічника Генсека НАТО, голова Центру дослідження війни в Університеті Південної Данії Джеймі Ши.

Система “Залізний купол” мала б значення для оборони прикордонних областей України. Але Ізраїль її навряд продасть. Одна із причин – він не захоче іти на конфронтацію із росією.

“Він має тримати відкритими канали зв’язку із росією – частково через Сирію, де Ізраїлю потрібна мовчазна згода москви, щоб він міг наносити удари по іранських військових”, – пояснює Ши.

Натомість, експерт радить перейняти досвід Ізраїлю в співіснуванні із сусідом, котрий раз по разу розпочинає агресію.

“Це українська трагедія – вона примушена історично і географічно жити поруч із таким недружним і агресивним сусідом”, – каже Ши.

Тож експерт вважає, що перейняття того, як будується і функціонує армія Ізраїлю і його економіка, разом із західною підтримкою допоможуть Україні вижити.

“Ми маємо постаратися із усіх сил, аби допомогти Україні і цій безвихідній ситуації. Членство в ЄС, міжнародні гарантії безпеки та ізраїльські концепції загальної національної оборони та стійкості  будуть життєвоважливі для виживання України”, – каже Ши.

Раніше pадник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко у інтерв’ю BitukMedia заявив, що успіх української армії у стрімкому звільнені раніше окупованих територій має кілька важливих наслідків передусім для росіян. Перш за все йдеться про серйозний зсув у масовій свідомості та натяки на появу опозиції в рф. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі