Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Влада рф бреше від безсилля, – Денисенко

Важливо

В рф зараз немає ключових необхідних передумов для зміни влади революційним шляхом. Але початок вже покладено. Це бентежить силові структури і, можливо, змусить їх вдатись до ще більшого тиску.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia розповів pадник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Зміна чинного очільника Кремля так чи інакше матиме якісь революційні форми, – каже Денисенко, “від просто смерті Путіна і появи нового Хрущова і закінчуючи якимись іншими речами”.

Він нагадує, що будь яка революція створюється за наявності шести факторів –  лідер, структура, ідея, час, гроші і міжнародна підтримка. І вказує, що принаймні двох ключових передумов для зміни влади в рф зараз немає. Йдеться про лідера опозиції та ідею поза “руськім міром”. Вадим Денисенко вважає, що на сьогодні в росії немає лідера опозиції як такого, а 99% росіян “живуть в руськом мірі – від софт-варіанта Ходорковського, медіум-варіанта Навального до хард-варіанта Путіна”. 

Структури і час в потенційної опозиції є, каже радник глави МВС України. Впевнений, що знайдуться в них і гроші. Можливо, буде і міжнародна підтримка. “Але двох ключових передумов, без яких неможливо здійснити революцію, на сьогодні в них нема або майже нема”, – вказує Денисенко.

“Росія не готова до якихось революційних дій. Бо там немає ані нового лідера, ні ідеї, яку цей лідер несе. Або ідеї, яка породжує свого лідера”. А без цього, вважає Денисенко, зробити якісь швидкі перетворення просто фізично не реально. ”Є закони, які неможливо оминути і неможливо з ними боротись”. 

Але вказує він й на появу перших ознак появи опозиції. “Це тільки паростки, але вони можуть почати розхитувати ситуацію. Наскільки швидко – пока сказати складно”, – припускає Вадим Денисенко. Він наводить приклад ситуації з муніципальними депутатами рф (квартальними комітетами, іншими словами), які підписали петицію проти Путіна і подали в суд проти нього. ФСБ поки розгублена і не знає, що робити з цима 80 людьми. У служби зараз багато викликів. Денисенко вважає, що влада рф продовжить “закручувати гайки”.

“Чи викличе це спротив?  Поки говорити складно, бо стіна мовчання не пробита, вона просто дещо потріскалась. Дуже багато буде залежати від того, наскільки далі влада буде брехати, а бреше вона від безсилля. Не було етапа в розвитку Росії, коли б її влада не брехала своєму народу. Але коли вона бреше і демонструє силу, це одна історія, але коли вона бреше від безсилля, як це було в Балаклеї та Ізюмі,  це зовсім інша”, – наголошує Денисенко.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі