Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Cліди невідомої цивілізації знайшли у печері

Важливо

У печері поблизу індійського села Колоші, штат Махараштра, знайшли десятки кам’яних знарядь праці невідомої цивілізації. Вони датуються десятками тисяч років.

Про це повідомляє ВВС.

Печеру у 10 км від села Колоші відкрила група дослідників минулого року. Натрапили на неї випадково, коли досліджували старовинні знаки на камінні.

Печера  знаходиться на плато Конкан. Раніше просто на землі у селах на цьому плато науковці знаходили наскельні малюнки у вигляді силуетів птахів, тварин, людей та геометричних орнаментів. Їх свого часу засипало осадовими породами і поверх них почали селитися люди. 1700 таких петрогліфів були знайдені в 132 місцях у 76 селах Сіндхудурга та сусіднього району Ратнагірі.

Коли цього року у печері почали розкопки, то знайшли кам’яні знаряддя. Припускають, що саме подібні інструменти використали для виготовлення знаменитих петрогліфів. Коли прорили на дні печери траншеї, знайшли кілька кам’яних інструментів епохи мезоліту. Менші знаряддя датуються 10 тис. років, а більші – 20 тис. років. Науковці сподіваються, що знайдені інструменти допоможуть розкрити секрет петрогліфів.

Поки цивілізація, яка мешкала у печері і робила петрогліфи, не має назви. Але петрогліфи близькі за стилем до пам’яток хараппської цивілізації – вона мешкала на індійському субконтиненті і є однією зі найдавніших у світі. Її представники теж лишали петрогліфи, які говорили про близький зв’язок людини і природи.

Як повідомляло раніше BitukMedia, y китайському місті Лешань, провінція Сичуань, на кам’яній підлозі ресторану знайшли відбитки лап двох динозаврів. Слідам близько 100 млн років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі