Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Пауерліфтинг мене врятував” – королева плюс-сайз фітнесу побила світовий рекорд

Важливо

Американка Тамара Уолкотт завдяки пауерліфтингу і здоровому харчуванню скинула 45 кг за п’ять років і позбулася звички їсти на ніч. Також вона встановила рекорди серед жінок і зараз веде мотиваційні заняття.

Свою історію жінка розповіла CNN.

“Пауерліфтинг врятував мені життя, — розповідає Уолкотт. – Він врятував мене від мене самої, врятував від харчової залежності; це була моя терапія, це врятувало мене від депресії та змінило моє життя”.

Вона народила дітей, потім розлучилася і заїдала стрес їжею. Пригадує, що могла їсти до пізньої ночі. Зрештою важила 188 кг. За п’ять років їй вдалося скинути 45 кг.

Коли 2017-го Тамара прийшла до спортзали для занять пауерліфтингом, то уже рік займалася гантелями, відчайдушно намагаючись схуднути. Уолкотт була єдиною жінкою у спортзалі. Пригадує, що чоловіки сміялися з неї, а дехто говорив – “не роби жим лежачи, це погано вплине на форму твоїх грудей”. Уже 2018-го Тамара почала брати участь у змаганнях важкоатлетів.

У липні цього року вона побила рекорд Всесвітньої федерації пауерліфтингу без екіпіровки WRPF під час змагання American Pro у американській Вірджинії. Загальна вага, яку вона підняла у дисциплінах присідання зі штангою, жиму лежачи і станової тяги – 735 кг рівно. На цьому ж змаганні вона побила свій власний рекорд зі станової тяги – підняла 290 кг.  

Зараз Тамара заснувала організацію “Жінки у пауерліфтингу”. Уолкотт у соцмережах називають “королевою плюс-сайз фітнесу”. А вона наголошує, що це нормально бути гарною і сексуальною, коли ти піднімаєш “залізо”, тому не соромиться носити прикраси і користуватися помадою, коли приходить на заняття.

Щоправда, поєднувати роботу ріелтором, догляд за дітьми і заняття із пауерліфтингу не просто. Іноді Тамара лишається у залі аж до опівночі, щоб надолужити. А для того, щоб мати можливість покімарити вдень, затонувала вікна свого автомобіля.

Тамара пригадує, що багато їла завжди. Її родина походить із карибського острова Санта-Крус. Коли вона готувала, то це були величезні каструлі – наче на всю громаду. Тепер свої досягнення Тамара присвячує своїй бабусі. Один із рекордних для себе – 225 кг – Тамара змогла підняти через місяць після смерті бабусі – і присвятила їй цю перемогу над собою.

Каже, коли тільки почала займатися спортом, дуже хотілося наїстися увечері. Але сказала собі – “кожен раз як закортить їсти, я зроблю 20 віджимань, 20 присідань або вип’ю велику склянку чистої води”. До речі, у Тамари є режим, за яким вона випиває 4,5 л води в день. Жінка каже, що вона не позбулася харчових звичок. Вона просто перетворила їх у корисні для здоров’я.

Спортсменка поки взяла перерву у заняттях. Вона планує взяти участь у міжнародних змаганнях наприкінці наступного року. Але поки присвятила себе туру по американських тренажерних спортзалах “Моя сила – моя сексуальність2. На початку 2022-го у неї був артрит колінних суглобів, тож після перемог у WRPF вона взяла паузу.

Однак, Тамара має нові плани – підняти 317 кг із присіду, 181,5 кг у жимі лежачи і 317 кг станової тяги. Жінка каже, що вона – велика маніфестантка. І постійно займається тим, що ставить собі нові цілі і досягає їх – із того моменту, як зайшла до тренажерного залу.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 20-річна українська спортсменка Ярослава Магучіх виграла змагання зі стрибків у висоту на Мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022 у німецькому Мюнхені. Дівчина принесла збірній України золоту медаль

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі