Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Робота мрії: чоловіку платять за те, що він нічого не робить

Важливо

Сьодзі Морімото має роботу, яку дехто вважав би мрією: йому платять майже ні за що. 38-річний житель Токіо – компаньон за гроші. Клієнт може забронювати собі Сьодзі за 10 000 ієн ($71).

«По суті, я здаю себе в оренду. Моя робота полягає в тому, щоб бути там, де хоче клієнт. І не робити нічого особливого», – розповів  Морімото Reuters. За останні чотири роки чоловік провів, за його словами, близько 4000 сеансів.

Клієнти знаходяться через Twitter. Японець може похвалитись майже чвертю мільйона підписників. Приблизно чверть з них – його постійні клієнти. Є навіть замовник, який наймав Сьодзі Морімото в компаньони аж 270 разів.

Якось “по роботі” він опинився в парку з людиною, яка хотіла покататись на гойдалці. А іншим разом махав рукою через вікно потягу незнайомцю – замовник хотів когось провести з вокзалу.

А от пропозиції пересунути холодильник та поїхати до Камбоджі Морімото відхилив. Не приймає він і прохання сексуального характеру.

Минулого тижня Морімото чаював з 27-річною Аруною Чіда. Жінка хотіла вийти на люди в сарі. Але переймалась, що індійський одяг може збентежити її друзів. Тож вона звернулася до Морімото за товариством.

«З моїми друзями я відчуваю, що повинна їх розважати, але з орендованим хлопцем балакати не зобов’язана», – пояснила молода жінка.

Своє справжнє покликання Сьодзі Морімото знайшов не одразу. Колись він працював у видавничій компанії. Там йому часто докоряли за те, що він «нічого не робить» і називали ледарем.

«Мені стало цікаво, що станеться, якщо я запропоную своє вміння «нічого не робити» як послугу клієнтам», – сказав він.

Це специфічний “товариський” бізнес є єдиним джерелом доходу Морімото. І хоч чоловік не розкриває своїх заробітків, йому вистачає на утримання дружини і дитини. 

Зараз в нероби один або два клієнти в день. До пандемії було три-чотири.

«Люди схильні думати, що моє «нічого не робити» є цінним, тому що моє неробство корисне для інших … Але як це добре, якщо насправді нічого не робити. Люди не зобов’язані бути корисними якимось конкретним чином», – пояснив ледар з досвідом.

Як повідомляло раніше BitukMedia, японські меблеві компанії Itoki Corp. і Koyoju Gohan KK створили вертикальні «бокси для дрімання». Метою є оздоровити офісну культуру в країні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі