Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бромансу не буде – що змінить Ліз Трасс у стосунках із Києвом

Важливо

Із новою прем’єркою Британії Ліз Трасс у Володимира Зеленського навряд зав’яжуться такі ж дружні відносини, як з Борисом Джонсоном. Однак підтримка України буде зберігатися.

Про це у ексклюзивному коментарі BitukMedia сказав політолог Католицького університету у Парижі Ульріх Буна.

«Ліз Страсс була міністром закордонних справ за Бориса Джонсона, тож вона вже погодилася на потужну підтримку, яку Лондон надав Києву. Крім того, існує широкий консенсус серед британських політиків. Тому я очікую, що відносини між Великобританією та Україною залишатимуться дуже міцними та з часом будуть навіть розширюватися», – вважає Буна.

Він очікує, що Британія буде надавати Україні більше фінансової підтримки, більше військових засобів, та буде більш інтенсивно готувати українських військових.

«Єдине що – Борису Джонсону вдалося побудувати дуже міцні стосунки із президентом Зеленським, між ними виник навіть такий собі броманс.  Цілком очевидно, що такого не буде  з Ліз Страсс, яка є явно менш колоритним персонажем», – кажу Буна. Броманс – це романтичні стосунки без сексуального потягу між двома чоловіками (від bro – «братусь»).

Однак він додає, що Трасс все ж, певно, приїде в Київ хоча б один раз. Це потрібно, аби підтвердити готовність Лондона допомагати Україні.

Як повідомляло раніше BitukMedia, російське міністерство оборони закуповує мільйони ракет і артилерійських снарядів у Північної Кореї. Однак російські військові продовжують страждати від браку боєприпасів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі