Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Росія купує мільйони ракет у Північної Кореї для війни в Україні – New York Times

Важливо

Російське міністерство оборони закуповує мільйони ракет і артилерійських снарядів у Північної Кореї. Однак російські військові продовжують страждати від браку боєприпасів.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на розвідку США.

Причина, чому кремль вирішив звернутися до Пхеньяну – глобальні санкції. Через них росія не може купити деталі, необхідні для самостійного виробництва зброї.

Північна Корея прагне посилити співпрацю із кремлем на тлі ослаблення стосунків москви і Заходу. Пхеньян уже робив заяви, що у війні винен Вашингтон і вона є наслідком американського прагнення до гегемонії. Також КНДР заявила про бажання відправити працівників для відбудови знищених росією українських міст

Офіційний представник США сказав, що, окрім ракет малої дальності та артилерійських снарядів, росія планує придбати північнокорейську військову техніку.

Однак причина, чому росія звернулася до КНДР, можуть бути ще глибші і ще гірші для кремля.

«У 152-міліметрових артилерійських снарядах типу «Катюша», які виробляє Північна Корея, немає ніяких високих технологій» , – каже Фредерік Кейган, військовий експерт із American Enterprise Institute.

І те, що росія звертається за такою примітивною зброєю, свідчить, що вона не в змозі виробляти найпростіші снаряди для ведення війни, додає він

«Єдина причина, через яку кремль має купувати артилерійські снаряди чи ракети у Північної Кореї чи будь-кого іншого, полягає в тому, що путін не хоче або не може мобілізувати російську економіку для війни навіть на найбільш базовому рівні», — каже Кейган.

«Кремль має бути стривожений тим, що йому взагалі доводиться щось купувати у Північної Кореї», — сказав Мейсон Кларк, який очолює групу з російських питань в Інституті вивчення війни.

«Це, ймовірно, є ознакою провалу російського військово-промислового комплексу», – каже Кейган.

Невдалою виявилася покупка й іранських дронів, нагадує The Guardian. Безпілотники Mohajer-6 і Shahed, які, як вважається, москва закупила у Тегерана, виявилися технічно несправними.

А ось високоточні ракети у росіян закінчуються, пишуть американці. До того ж, частина з них виявилися з поломкою через погане та неправильне зберігання. Тому останнім часом росія змушена економити таке озброєння. Адже це не «Катюша», їх у КНДР не купиш.

Раніше в інтерв’ю BitukMedia відомий польський журналіст Михал Кацевич сказав, що поляки почали відчувати наслідки російської агресії в Україні. Але це та ціна, яку треба заплатити – офіційна позиція влади Польщі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі