Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Плюс один – список кандидатів на “Оскар” поповнився ще одним українським фільмом

Важливо

Перелік фільмів, які подадуть від України на здобуття премії “Оскар”, поповнився ще однією українською стрічкою про війну. Йдеться про фільм режисера Мар’яна Бушана “Снайпер. Білий ворон”.

Про це повідомляють в Українському Оскарівському комітеті.

Раніше через незалежні від організаторів технічні моменти фільм “Снайпер. Білий ворон” не потрапив до переліку поданих. Однак стрічка відповідає всім технічним вимогам, тож після повторної детальної перевірки потрапила до списку кандидатів. Тепер її розгляне Український оскарівський комітет (УОК). Про це йдеться в повідомленні комітету, що займається відбором фільмів від України на премію “Оскар” за найкращий фільм іноземною мовою.

Фільм Бушана розповідає історію  екопоселенця й вчителя з Горлівки. Після окупації рідного міста у 2014-му і втрати дружини колишній пацифіст перетворився на досвідченого снайпера з позивним “Ворон” – справжню грозу для російських окупантів.

У героя, за даними “Української правди”, є реальний прототип – Микола Воронін з Горлівки. Він також був диваком-екоактивістом, а потім став одним з “кіборгів” і захищав донецький аеропорт.

Головну роль у стрічці зіграв Павло Алдошин. Відомо, що до участі в зйомках творці залучили справжніх військових. Саундтреком стала композиція гурту СКАЙ – “Не відступати і не здаватись”.

Драму “Снайпер. Білий ворон”  зараз демонструють в кінотеатрах країни. Прем’єра пройшла в День Незалежності України, 24 серпня. Фактично це перша повноцінна українська прем’єра від початку війни.

Нагадаємо, спершу від України претендувала на “Оскар” лише одна стрічка –  “Клондайк” режисерки Марини Ер Горбач. Це історія родини, яка опинилась в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17  в селі Грабове Донецької області.

Як повідомляло раніше BitukMedia, фільм «Мати апостолів» здобув головну нагороду Asia Film Art International Film Festival (AFAIFF), що відбувся в липні в Гонконзі. Стрічка стала присвятою для усіх українських матерів, чиї сини пішли захищати Україну у 2014 році.  Фільм зняв український режисер грузинського походження Заза Буадзе.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі