Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ми продукти асиміляції – українська волинкарка закликала відмовитися від російської культури

Важливо

Журналістка і волинкарка Наталя Огієнко, яка зараз виступає у Європі, закликала українців відмовитися від російського і почати любити українське. На її думку, війна – це період, який стимулює до національного самоусвідомлення.

Такі думки Наталя Огієнко висловила в інтерв’ю BitukMedia.

Покоління, яка народилося в СРСР піддавалося плановій асиміляції, тому рівень національної свідомості і любові до країни 30 років був низький. Українці слабко розвивали свою культуру, каже Огієнко.

“Ми продукти асиміляції. І ми не винні в цьому. У Радянському Союзі у нас у школах викладали російською і будь-хто міг відмовитися від вивчення української мови”, – пригадує вона.

Однак музикантка вважає, що Україну зможе відродити молоде покоління, яке зараз підростає.

“Те покоління дітей, які народилися нещодавно, має шанс”, – переконана вона.

Війна з росією значно змінила свідомість українців. І це шанс для розвитку української культури і України загалом, каже музикантка. .

“Зараз, коли у нашій країні війна, ми можемо розвиватися всередині себе. Різко почати любити свою культуру. Зараз багато людей перейшли на українську мову, перестали любити все російське”, – каже Наталя.

Вона розповідає, що в Німеччині, де вона перебуває зараз, люди дуже люблять національну культуру. І це музикантка вважає одною із основ національного благополуччя.

“Поки ми не почнемо любити свою країну, нічого не відбудеться”, – переконана вона.

Раніше в інтерв’ю BitukMedia відомий польський журналіст Михал Кацевич сказав, що поляки почали відчувати наслідки російської агресії в Україні. Але це та ціна, яку треба заплатити – офіційна позиція влади Польщі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі