Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Колишній президент виграв “Еммі” за документалку від Netflix

Важливо

44-й президент США Барак Обама виграв “Еммі”. Це найавторитетніша телевізійна премія. Обама став “Найкращим оповідачем” за документалку від Netflix.

Про це повідомляється на сайті премії.

“Наші великі національні парки” – документальний серіал від стрімінової платформи Netflix. Барак Обама так добре його озвучив, що заслужив на “Еммі”, – вирішили організатори премії. 

Між тим, конкуренцію колишньому голові Білого дому складали телеведучий Девід Аттенборо, баскетболіст Карім Абдул-Джаббар, актриса Люпіта Ніонго та комік Уолтер Камау Белл.

У п’яти епізодах серіалу Netflix розповідається про дику природу національних парків США, Індонезії, Кенії, Чилі та інших країн. Продюсувала серіал заснована Обамою та його дружиною компанія Higher Ground Productions. 

Барак Обама взагалі йде на рекорд. Він вже на півдороги до здобуття EGOT. Цим неофінійним статусом позначають тих, хто примудрився здобути всі чотири основні премії США у царині розваг.  EGOT – абривіатура від Emmy, Grammy, Oscar, Tony.

Адже “Греммі” Обама отримав ще 2008-го. Його диск з мемуарами визнали найкращим в номінації “Найкращий альбом розмовного жанру”.

Варто зауважити, Обама не перший американський президент, який став лауреатом “Еммі”. Дуайта Ейзенхауера, 34-го президента США, нагородили спеціальним призом телепремії у далекому 1956 році.

Церемонія вручення “Еммі” відбудеться 12 вересня у Лос-Анджелесі.

Як повідомляло раніше BitukMedia, український оператор Нікіта Кузьменко отримав нагороду MTV VMA 2022 в номінації “Найкраща операторська робота”. Перемогу йому приніс кліп Гаррі Стайлса As It Was. Ролик також визнаний “Найкращим поп відео”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі