П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Поляки готові “платити” за війну, але російські наративи в країні теж сильні – Кацевич

Важливо

Поляки почали відчувати наслідки російської агресії в Україні. Але це та ціна, яку треба заплатити – офіційна позиція влади Польщі.

Про це в інтерв’ю BitukMedia розповів відомий польський журналіст Михал Кацевич.

За його словами, багато поляків розуміють, що економічні проблеми в країні будуть, але готові з цим миритись, бо “це важливо”. 

“У той самий час я чую досить часто – це вже має закінчитись, тому що бензин в нас коштує майже 2 євро, що ціни виросли, війна впливає на нас. Це зараз почали так говорити. В березні-квітні ми знали про війну, але не відчували наслідків на собі”, – розповідає Кацевич. Він пояснює: “Польська влада офіційно заявляє, що інфляція в країні через війну. Але це та ціна, яку треба заплатити”. 

Михал Кацевич констатує, що наратив російської пропаганди “ви страждаєте через війну” в Західній Європі дуже сильний, і в Польщі, на жаль, також.

Війну в Україні розв’язав російський імперіалізм, – саме так бачать причину агресії рф у сусідній Польщі. “Ми одна з небагатьох націй в Європі, яка розуміє це. Це наш історичний досвід. Росія вже багато разів нападала на своїх сусідів. Така велика за територією країна готова нападати, вбивати сусідів, втрачати своїх людей і все заради землі. Це безглуздо для нормальної людини”, – підкреслює польський журналіст.

Як раніше розповіла в інтерв’ю BitukMedia письменниця Оксана Забужко, Україна 300 років наповнювала російську імперію своїми силами і талантами. Тепер воює за те, щоб знищити її.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі