Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ти ж мій круасанчик! Кондитерська новинка полонила нью-йоркців

Важливо

Цього літа новий круасан з кремом захопив Нью-Йорк. А соціальні мережі взагалі взяв штурмом. Новинка називається «сюпрем». Круасан роблять круглим і наповнюють шоколадом.

Про це повідомляє Reuters.

Щоранку до пекарні Lafayette Grand Cafe & Bakery шикується величезна черга. Адже всім може не і вистачити: за день випікають 240 круассанов. Продають по одному в руки. Ціна – вісім з половиною доларів.

“Сюпреми” – так називаються нові круасани. Їх щільно наповнюють шоколадним кремом, а зверху покривають глазур’ю та посипають шоколадною крихтою. 

Дехто вважає, що сюпрем схожий на кронат, автором якого є Домінік Ансель. Гібрид пончика та круасана теж викликав гастрономічний фурор, але то було у 2013 році. До того ж, кронати не випікають, а смажать.

Став “сюпрем” й останньою вірусною сенсацією Нью-Йорка. Як багато в TikTok та Instagram роликів, в яких клієнти розривають тістечка та демонструють глядачам ганаш, якими сочаться шари круасана!

Скотт Чіо, виконавчий шеф-кондитер пекарні, зізнається, що не підозрював, що його творіння стане вірусним. «У мене навіть немає TikTok», – сказав він.

Як раніше повідомляло BitukMedia, латвійська компанія Food Union випустила на ринок новинку – спеціальне морозиво, присвячене Україні. Його кульки жовті і блакитні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі