Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Звільнення” москви українською армією виглядає як фантастичний сценарій – Глібовицький

Важливо

Звільнення москви силами ЗСУ, швидше, не буде. Це надто  фантастично. Не варто чекати і «визволення» російської території за аналогією з фашистською Німеччиною.

Про це у колонці для BitukMedia написав експерт із довготермінових стратегій Євген Глібовицький. Він розмірковував над питанням, чи повинна  українська армія долучитись до розпаду росії. 

“Мені здається, що на час закінчення війни у суспільстві існуватиме певний консенсус, що не повинна. Ми часто досить помилково розглядаємо нинішню українсько-російську війну в контексті Другої світової. Це передбачає «визволення» російської території за аналогією з тим, як була визволена Німеччина від нацистів. Мені здається, нам, швидше, потрібно говорити про сценарій Першої світової”, – пояснює Глібовицький.

Саме через це, на думку експерта, нереалістично говорити про те, що українська армія буде «звільняти» москву.

“Я не думаю, що ми можемо реалістично говорити, що українська армія буде “звільняти” Рязань чи заходити до Москви. Мені це виглядає як фантастичний сценарій”, – підсумував Глібовицький.

Нагадаємо, що у колонці для BitukMedia Глібовицький також написав, що українські державні інститути відстають від потреб суспільства від самого початку незалежності. Ймовірно, українці сформулюють новий суспільний договір після війни. Він синхронізує державні органи і запити громадян.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі